słonecznik ma niekorzystną proporcję kw.tłuszczowych omega 3:omega 6,dlatego wymień go na orzechy włoskie/pestki dyni Olej rzepakowy masz tłoczony na zimno?
Każdy olej rzepakowy czy jest rafinowany,czy nie nadaje się do smażenia,nawet kujawski jest tłoczony na zimno,tylko że jest rafinowany bo jest robiony przemysłowo,a oczywiście lepszy jest nierafinowany.Pozdrawiam.
Wyniki jak dla mnie bdb w B, w A6 też db. L tylko odstaje, ja bym wrócił przy kolejnym poziomie, albo już obwodzie z powrotem do A2 ;> Co do tego oleju kujawskiego, trochę droższy jest olej rzepakowy db do smażenia i pieczenia (ale ten tłoczony na zimno). Tak j/w przekop się przez dział Odżywianie ;)
I. Kukurydziane zmień na owsiane. II. Posiłek do wymiany, daj źródła białka i źródło złożonych węgli. III. Olej rzepakowy może być, jeśli jest nierafinowany i tłoczony na zimno, a o taki raczej trudno. Możesz zamienić na oliwę z oliwek. IV. Wywal wafle. V. Wywal orzechy ziemne, daj jakieś inne orzechy. Dodaj warzywa i urozmaicaj źródła tłuszczów. [...]
masło dobre źródło grahamka na noc już niekoniecznie puszkowane ryby tylko od czasu do czasu posiłek 5 odpada olej rzepakowy daj tłoczony na zimno urozmaicaj, dał tłuste mięsa ryby, nie będzie problemu z tłuszczami
Spożywasz rybę z masłem orzechowym? generalnie jest go za dużo, dodatkowo olej rzepakowy jedynie tłoczony na zimno. Dość sporo mleka, za to warzyw mało. Osobiście podniósłbym węgle, a tłuszcze zmniejszył bowiem to jest moja propozycja. Jeśli czujesz się dobrze na w/w makrosach to ok.
PlumeQ olej rzepakowy powinien być tłoczony na zimno, nierafinowany. Wątpię, że taki znalazłeś w lodówce, bo dość ciężko go dostać. A zwykły 'do smażenia' to lepiej wyjdziesz nie spożywając go w ogóle.
smietany trochę sporo mozna obnizyć i dorzucić inne źródło tłuszczy, olej rzepakowy uniwersalny też można podmienić na rzepak ale tłoczony na zimno neirafinowany, czy w ogóle dodać np jakieś orzechy, migdały.
Dżem własnej roboty?Sos słodko-kwaśny odpada, wieprzowina najlepiej żeby była dobra jakościowo a nie chłam z marketu, makrela w sosie- chyba Ci o puchę chodzi - odpada. olej rzepakowy - jeżeli w cenie oliwi z oliwek (czyli tłoczony na zimno) to tak. Jeden z tych posiłków jest przedtreningowy, więc odpadają warzywa... Najważniejsze na koniec - [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] od Ciebie zależy, nie wiem co lubisz białko: drób, wołowina, chuda wieprzowina, świeże ryby, jaja, przetwory mleczne, sledzie, od czasu do czasu ryby wędzone, tuńczyk. tłuszcze, oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno, orzechy (tylko nie ziemne), migdały, dynia, orzech kokosowy, jaja, awokado, tłuste świeże ryby.
Uboga w witaminy? Czyli co dodać? Jem jeszcze pomidory, kapustę kiszona i codziennie wlatuje sól z marchwi i buraka sam robie. Śniadanie mam B+t Ew czasami wlatuje do ego 30g owsianych lub jabłko. Olej rzepakowy rafinowany do smażenia tłoczony na zimno łyżką do buzi. Mam taki problem że nie cierpię ryb. Na diecie tłuszczowej też piszesz że piszczy [...]
Musisz zmienić swoją dietę .Załóż sobie konto i w innym dziale np. ladies/odżywianie dokładnie opisz swój jadłospis .Na zaparcie zaleciłbym dodać do diety olej tłoczony na zimno np. rzepakowy, lniany, oliwny. Więcej porad uzyskać po dokładnym opisaniu swojej diety w wyżej wymienionych działach.
Mało kalorii podbij zdrowe tłuszcze węglowodany też. Aha%-) Dieta wygląda ok. Jednak dorzuciłbym jakaś rybę, ewentualnie o3 w kapsułkach. Olej rzepakowy jesli już - stawiałbym na tloczony na zimno, nie rafinowany. Zmieniony przez - Skerx w dniu 2012-09-24 18:03:09
"nocny katabolizm"-co to jest? olej rzepakowy-out(chyba że tłoczony na zimno) masło orzechowe-out słonecznik-nie jest potrzebny do szczęścia. za dużo białka. reszta może być.
Tunę w oleju zamieniłbym na wersję w wodzie/sosie własnym, jaki masz olej rzepakowy w ostatnim posiłku? Zwykły, popularny rafinowany czy nierafinowany tłoczony na zimno? Btw. Ostatnie ćwiczenie- robisz wymachy czy kontrolowane ruchy? :-D
[...] jest okrucienstwem. Dzisiaj prawie stol obrzygalem caly. hehe. Rozumiem, ze trzeba do diety podejsc od strony psychicznej, ale dla mnie jest to nie do przejscia. Slyszalem, ze olej rzepakowy, nierafinoway, tloczony na zimno jest zdecydowanie lepszy w smaku, zdrowszy i tanszy. Co wy na to??? Zmieniony przez - kuba426 w dniu 2010-07-18 14:53:13
Olej rzepakowy jako źródło tłuszczu jest ok, jednak jeżeli chodzi o tłoczony na zimno to cena jest podobna do oliwy z oliwek, jednak nie zawiera tych wszystkich polifenoli zawartych w niej a więc i nie ma prozdrowotnych właściwości i tak na prawdę niewiele o nim wiemy, bo przedmiotem badań jest zazwyczaj oliwa z oliwek. Oleju winogronowego unikać, [...]
[...] pokojowej oraz przedluzonym czasie waznosci i mozliwoscia wielokrotnego wykorzystywania ich. Maja one zastosowanie glownie w gastronomii przy gotowaniu na glebokim oleju, gdzie nie oplaca sie wymieniac go codziennie. Olej rzepakowy jest dobrym odpowiednikiem oliwy z oliwek ale tylko tloczony na zimno. Te najtansze, mimo tego ze nie [...]
Dodatkowo olej rzepakowy to dobre źródło krótkołańcuchowych omega 3, niemniej musisz wiedzieć, że być tłoczony na zimno - ten uniwersalny do wywalenia. Brakuje ogólnie omega-3, mielone kupne mięso jest wysoko przetworzone - zrezygnuj z tej opcji. Pamiętaj o urozmaicaniu swojej diety.
Ani oliwa, ani olej rzepakowy nie są źródłami kwasów omega-3, tylko jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Ale dla odmiany jak najbardziej, szczególnie jeśli jest to olej tłoczony na zimno.